Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

De belgische herdershond ; geschiedenis en erfelijkheid

Couverture du livre « De belgische herdershond ; geschiedenis en erfelijkheid » de Jean-Marie Vanbutsele aux éditions Reverbere
  • Date de parution :
  • Editeur : Reverbere
  • EAN : 9782352096641
  • Série : (-)
  • Support : Papier
Résumé:

Jean-Marie Vanbutsele, geboren te Brakel (België) in 1941, heeft zich jarenlang gewijd aan de studie van de Belgische Herder. Alle kennis die hij in de loop van die tijd heeft vergaard, heeft hij nu in verschillende boeken vastgelegd. Gezien de belangrijkste bronnen in het Frans zijn is ook zijn... Voir plus

Jean-Marie Vanbutsele, geboren te Brakel (België) in 1941, heeft zich jarenlang gewijd aan de studie van de Belgische Herder. Alle kennis die hij in de loop van die tijd heeft vergaard, heeft hij nu in verschillende boeken vastgelegd. Gezien de belangrijkste bronnen in het Frans zijn is ook zijn belangrijkste boek: «Histoire illustrée du Chien de Berger Belge» in de taal van Molière geschreven.
Omdat er weinig literatuur in het Nederlands bestaat, hoopt hij om met deze Nederlandse samenvatting van de Geschiedenis van de Belgische Herder, zowel fokkers, amateurs als africhters een beter beeld te tonen van de evolutie van het ras sinds de stichting van de eerste Club in 1891.
In het tweede deel worden de vachttypes alsook de vachtkleuren behandeld, waarbij rekening wordt gehouden met de resultaten van de meest recente onderzoeken in de moleculaire biologie. Een hoofdstuk is gewijd aan de Wetten van Mendel met geïllustreerde voorbeelden van paringen tussen variëteiten om deze materie op een verstaanbare wijze uit te leggen.
Een degelijk werk dat zijn diensten zeker zal bewijzen.

Donner votre avis

Récemment sur lecteurs.com