Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Weten hoe het werk werkt

Couverture du livre « Weten hoe het werk werkt » de Mirjam Coret aux éditions Vakmedianet Management B.v.
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Dit boek gaat over de vragen waar (top)managers en bestuurders in dienstverlenende organisaties voor staan. Het gaat over oplossingen die niets oplossen, maar toch steeds opnieuw gebruikt worden en het dominante managementdenken dat daar achter zit. 'Weten hoe het werk werkt' laat zien dat... Voir plus

Dit boek gaat over de vragen waar (top)managers en bestuurders in dienstverlenende organisaties voor staan. Het gaat over oplossingen die niets oplossen, maar toch steeds opnieuw gebruikt worden en het dominante managementdenken dat daar achter zit. 'Weten hoe het werk werkt' laat zien dat een fundamentele verandering van een (dienstverlenende) organisatie mogelijk is. Het start met te leren kijken naar de eigen organisatie vanuit het perspectief van de klant. Door zelf het werk in te gaan, en op een systematische wijze te onderzoeken hoe het werk 'werkt' en vooral waarom het werk is zoals het is, kunnen de onder liggende patronen en oorzaken van het presteren van de organisatie helder gemaakt worden. Deze aanpak vraagt een heel andere manier van denken over werk en het organiseren van werk. Dit boek illustreert met talloze voorbeelden waar je uit kunt komen wanneer je juist als topmanager of bestuurder je eigen denken durft uit te dagen. Mirjam Coret laat zien dat veel kennis verborgen zit in het werk en dat managers alleen door het werk in te gaan kunnen leren hoe ze hun organisatie en de dienstverlening beter kunnen inrichten om klanten te geven waar ze behoefte aan hebben, en bovendien tegen veel lagere kosten. Over de auteurs Mirjam Coret (1957) studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en rondde haar studie in 1982 af. Vanaf 1995 werkte zij als freelance-communicatietrainer in opdracht van Broers & Partners bij uiteenlopende organisaties (o.a. De Nederlandse Bank, ING, Kamer van Koophandel, Dierenbescherming, Zurel). Die werkzaamheden gingen allengs over in organisatieadvieswerk bij onder andere ziekenhuizen, apotheken en kinderdagverblijven. In 2007 startte zij met Chrétien Felser en Anneke Schreel Vanguard Nederland. Chrétien Felser (1949) studeerde sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Samen met Mirjam is hij partner van Vanguard Nederland. Na een halfjaar in Engeland te hebben gewerkt voor een groot energiebedrijf, werkte hij de afgelopen jaren aan opdrachten voor Bureau Jeugdzorg, een gemeente, bibliotheek en de politie. Anneke Schreel (1967) is opgeleid als tolk-vertaler Frans en Russisch. Sinds 2003 is zij zelfstandig adviseur. Anneke werkte meerdere perioden in Engeland voor verschillende gemeenten en een woningcorporatie. De afgelopen jaren deed zij interventies bij stadsdelen, gemeentelijke instellingen en verschillende bibliotheken en culturele instellingen in Gelderland. Michiel Grünwald (Rotterdam, 1965) studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1999 tot 2012 werkte hij als leidinggevende bij de gemeente Amsterdam waar hij kennis maakte met de Vanguard Methode. Het was de eerste veranderaanpak die hem hielp om echte en blijvende verbeteringen voor zowel klanten als medewerkers te realiseren. In 2012 besloot hij zich aan te sluiten bij Vanguard Nederland.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.