Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Reka slezenaste barve

Couverture du livre « Reka slezenaste barve » de Barica Smole aux éditions Publishing House Goga
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Reka slezenaste barve je knjiga o otrostvu, ki se konca, preden bi se otrokov svet raztrescil v svetu odraslih. Kdo jo bo bral? Odrasli radi beremo knjige za otroke, ne samo svojim otrokom, tudi sebi. Srednjesolci berejo iste knjige kot odrasli, ker je v nasi soli to tako. Razen najredkejsih... Voir plus

Reka slezenaste barve je knjiga o otrostvu, ki se konca, preden bi se otrokov svet raztrescil v svetu odraslih. Kdo jo bo bral? Odrasli radi beremo knjige za otroke, ne samo svojim otrokom, tudi sebi. Srednjesolci berejo iste knjige kot odrasli, ker je v nasi soli to tako. Razen najredkejsih izjem pa podobe otrostva ustvarjajo odrasli pisci. V njihovih delih se odnos do njega razkriva Za Reko slezenaste barve je znacilna dvojna optika deklice-pripovedovalke. V njej je otrostvo upodobljeno brez nostalgije za izgubljenim rajem. Knjiga mi pove, da se je v otrostvo mogoce vedno znova vracati, se potopiti vanj, drseti skozenj. Slezeti pocasi, zajemati lepoto, pomesano s sladkostjo in z bolecino.

Donner votre avis