Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Grip op beleid

Couverture du livre « Grip op beleid » de Fransien Roovers aux éditions Uitgeverij Thema
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Elke gemeente, elk departement wordt tegenwoordig geconfronteerd met flink wat problemen. Denk aan de stagnatie van de economie, de toenemende werkloosheid, milieuverontreiniging, verkeersveiligheid, de al maar stijgende kosten voor de zorg. Er is beleid nodig om die problemen op te lossen. ... Voir plus

Elke gemeente, elk departement wordt tegenwoordig geconfronteerd met flink wat problemen. Denk aan de stagnatie van de economie, de toenemende werkloosheid, milieuverontreiniging, verkeersveiligheid, de al maar stijgende kosten voor de zorg. Er is beleid nodig om die problemen op te lossen. Beleid staat of valt met politieke draagkracht. En met een beleidsadviseur die zich hard maakt voor een optimale oplossing van het probleem. Beleid maken is een heel boeiend en uitdagend proces. Maar het is ook lastig omdat ieder ontwerp- en veranderproces uniek is. Ieder keer weer is de combinatie probleem, opdrachtgever, opdracht, beleidsveld en omgeving anders. Je beleidstekst moet verandervoorstellen bevatten die recht doen aan alle betrokkenen, en zo geschreven zijn dat je de politiek ook daadwerkelijk mee krijgt. In Grip op beleid leggen Fransien Roovers en Joan van Belzen je stap voor stap uit hoe je beleid maakt en vastlegt in een nota. Je krijgt tips en handvatten aangereikt voor het beleids- en het schrijfproces, en modellen en methodieken om je rol als beleidsadviseur zo goed mogelijk uit te voeren. Een prachtig uitgangspunt en naslagwerk voor iedere beleidsadviseur die het beste uit zichzelf wil halen!

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.

Récemment sur lecteurs.com