Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Etienne Desmet

Couverture du livre « Etienne Desmet » de Elias Willem aux éditions Lannoo
  • Date de parution :
  • Editeur : Lannoo
  • EAN : 9789401412322
  • Série : (-)
  • Support : Papier
Résumé:

Beelden vol verlangen en lust - Des images de désir et d'envie De essentie van het werk van Etienne Desmet is de innerlijke coherentie tussen 'energie' en 'gratie'. De vormelijke en inhoudelijke samenhang tovert 'beelden' die verhalen vertellen over verlangen en lust, vertedering en schroom. Dit... Voir plus

Beelden vol verlangen en lust - Des images de désir et d'envie De essentie van het werk van Etienne Desmet is de innerlijke coherentie tussen 'energie' en 'gratie'. De vormelijke en inhoudelijke samenhang tovert 'beelden' die verhalen vertellen over verlangen en lust, vertedering en schroom. Dit boek brengt een overzicht van het werk van Desmet van het prille begin van zijn carrière in de woelige jaren zestig tot vandaag. Daarbij wordt aandacht besteed aan de verschillende stilistische periodes in het oeuvre van de Gentenaar: van de sobere, sensuele abstracte kunstwerken met glooiende bolronde vormen tot de strakke geometrische werken. Kunstfilosoof Willem Elias licht het kunstenaarschap van Etienne Desmet toe.

Donner votre avis