Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

De rebellie

Couverture du livre « De rebellie » de Joseph Roth aux éditions Atlas Contact, Uitgeverij
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Een Oostenrijkse oorlogsinvalide mag na 1918 met een draaiorgeltje rondlopen en trouwt een weduwe. Zijn geluk lijkt compleet. Tot hij buiten zijn schuld ruzie krijgt met een deftige trampassagier, de conducteur en een erbij geroepen agent. Hij belandt voor 6 weken achter de tralies en zijn... Voir plus

Een Oostenrijkse oorlogsinvalide mag na 1918 met een draaiorgeltje rondlopen en trouwt een weduwe. Zijn geluk lijkt compleet. Tot hij buiten zijn schuld ruzie krijgt met een deftige trampassagier, de conducteur en een erbij geroepen agent. Hij belandt voor 6 weken achter de tralies en zijn wereld stort in. Hij leeft nog een tijdje dank zij een maatschappelijke profiteur die hij altijd veracht heeft. Het is een simpel gegeven dat aan Kafka doet denken: de eenvoudige burger die het aflegt tegen het anonieme, allesoverheersende gezag. Maar de stijl is door en door Roth. In een bijna Biedermeierachtige stijl keuvelt hij het drama bij elkaar. De karaktertekeningen zijn vlijmscherp en men voelt bijna lijfelijk hoe Roths personages denken en leven.

Donner votre avis