Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Ta, ki dviga tacko, spi

Couverture du livre « Ta, ki dviga tacko, spi » de Tomaz Salamun aux éditions Lud Literatura
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : PRILEKI
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Ko je Tomaz Salamun (1941-2014) pred nekaj leti prebral nagrajeno knjigo Krcrk Karla Hmeljaka, je bil, kot je sam povedal, noro navdusen. Celo tako, da je Karlu Hmeljaku - ki mu je knjigo tudi posvetil - priznal, da ga je kot pesnik prehitel. A prehiteti Tomaza Salamuna je seveda nemogoce, pa ce... Voir plus

Ko je Tomaz Salamun (1941-2014) pred nekaj leti prebral nagrajeno knjigo Krcrk Karla Hmeljaka, je bil, kot je sam povedal, noro navdusen. Celo tako, da je Karlu Hmeljaku - ki mu je knjigo tudi posvetil - priznal, da ga je kot pesnik prehitel. A prehiteti Tomaza Salamuna je seveda nemogoce, pa ce si se tako dober bralec. Ali jadralec. Salamuna je prehitela edino poezija, in njegovo poezijo je prehitela smrt. Ta, ki dviga tacko, spi, je postumna pesniska zbirka nasega najvecjega pesnika. Salamunove besede imajo veter. Druga drugo prehitevajo. Ne pustijo se ujeti. Kaj je s to vodo? Prevelika je. Zbirka je povabilo, da jo prejadramo.

Donner votre avis