Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Oliver Twist

Couverture du livre « Oliver Twist » de C. Dickens aux éditions Vrije Uitgevers, De
Résumé:

De moeder van Oliver Twist wordt vlak voor haar bevalling gevonden op straat en naar het armenhuis gebracht. Daar sterft ze bij zijn geboorte. Oliver komt in het weeshuis terecht, vervolgens in het armenhuis en wordt ten slotte verkocht als knecht aan een begrafenisondernemer. Hij valt van de... Voir plus

De moeder van Oliver Twist wordt vlak voor haar bevalling gevonden op straat en naar het armenhuis gebracht. Daar sterft ze bij zijn geboorte. Oliver komt in het weeshuis terecht, vervolgens in het armenhuis en wordt ten slotte verkocht als knecht aan een begrafenisondernemer. Hij valt van de ene ellende in de andere en vlucht naar Londen. Daar komt hij bij meneer Fagin terecht, de aanvoerder van een bende zakkenrollers. Net als de andere kinderen moet Oliver de straat op om te jatten. Tijdens een overval ontmoet hij meneer Bronlow, die zich liefdevol over hem ontfermt; Oliver hem doet denken aan een jonge vrouw die hij heeft gekend. Maar zijn geluk is van korte duur, want de gemene Fagin laat Oliver niet zomaar gaan. Oliver beleeft nog vele angstige avonturen voor hij uiteindelijk ontdekt wie de mooie vrouw is op het schilderij van meneer Bronlow.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.

Autres éditions (1)