Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Normandië 44 ; Een onuitwisbare periode in de geschiedenis

Couverture du livre « Normandië 44 ; Een onuitwisbare periode in de geschiedenis » de Jean Quellien aux éditions Orep
  • Date de parution :
  • Editeur : Orep
  • EAN : 9782815101127
  • Série : (-)
  • Support : Papier
Résumé:

Met de landing van de geallieerde troepen aan de Normandische kust begint een van de meest massale confrontaties van de Tweede Wereldoorlog. Twaalf weken van verbitterde strijd in het bocagelandschap, de korenvelden van de hoogvlakte rond Caen en de in puin liggende dorpjes en steden zijn... Voir plus

Met de landing van de geallieerde troepen aan de Normandische kust begint een van de meest massale confrontaties van de Tweede Wereldoorlog. Twaalf weken van verbitterde strijd in het bocagelandschap, de korenvelden van de hoogvlakte rond Caen en de in puin liggende dorpjes en steden zijn beslissend voor de afloop van de oorlog in het westen en versnellen de nederlaag van het Derde Rijk. Normandië zou nog heel lang getekend blijven door de littekens van dat oorlogsgeweld. Het martelaarschap van Normandië was het losgeld voor de eindoverwinning. Niemand mag deze periode ooit vergeten. Het offer van deze regio en haar inwoners moet in ieders geheugen verbonden zijn met het offer van al die jonge mannen die over de Atlantische Oceaan en het Kanaal zijn getrokken en die nu voor eeuwig rusten in de grond die zij wilden bevrijden.

Donner votre avis