Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Minute prednosti

Couverture du livre « Minute prednosti » de Maja Vidmar aux éditions Lud Literatura
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : PRILEKI
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Minute prednosti so ena izmed najmocnejsih pesniskih zbirk Maje Vidmar, saj gre v njej kar najbolj zares. V nekem smislu znacilno krhke, drobne pesmi pred bralcem tokrat implodirajo in se obrnejo navzven v temne, invertirane poeticne podobe neke na trenutke strasne eksistencne dvolicnosti. Na... Voir plus

Minute prednosti so ena izmed najmocnejsih pesniskih zbirk Maje Vidmar, saj gre v njej kar najbolj zares. V nekem smislu znacilno krhke, drobne pesmi pred bralcem tokrat implodirajo in se obrnejo navzven v temne, invertirane poeticne podobe neke na trenutke strasne eksistencne dvolicnosti. Na prvi pogled nezne podobe se hitro sprevrzejo v svoje nasprotje, saj govorka teh pesmi sproti odkriva in razkriva svoje najgloblje strahove. Zato se v teh pesmih tako pogosto izmenjujeta svetloba in tema, srnjacki in skorpijoni, pticki in volkovi, ljubezen in strah. Kar je v njih navidez lepega, je samo vaba za prezeco krvolocno zival, ki ze neizprosno isce plen. Zbirka tako prevprasuje odnos med jaz in ti, ki ga bistveno zaznamuje hkratnost dveh drugosti - zato se v najbolj ucinkovitih pesmih te zbirke obe skrajnosti celo zdruzita v en sam grotesken konglomerat nasprotujocih si identitet (lovec je plen je lovec), ki se v pesmih zaiskrijo kot hipen uvid v ljubezen, ki je lahko obenem tudi groza.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.