Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Metaf(r)iccions a Collisioncity

Couverture du livre « Metaf(r)iccions a Collisioncity » de Florian Vernet aux éditions Institut D'etudes Occitanes
Résumé:

Emai o volguèssetz pas creire, dins una vila coma Collisioncity e pel temps que fa, riscatz d'i rencontrar de tot : un biologista (demoniac) ; un detectiu (facultatiu) ; de Ninjas (aquestes guerrièrs implacables desguisats en caucetas) ; de pensionaris d'un ostal de retirats (sul camin de... Voir plus

Emai o volguèssetz pas creire, dins una vila coma Collisioncity e pel temps que fa, riscatz d'i rencontrar de tot : un biologista (demoniac) ; un detectiu (facultatiu) ; de Ninjas (aquestes guerrièrs implacables desguisats en caucetas) ; de pensionaris d'un ostal de retirats (sul camin de l'evasion). E s'aquò vira una bombineta antilhesa (inspectritz de polícia) ; un papagai jos acide que se pren per un teleevangelista ; un capitalista ancian legionari afectat d'un complèxe d'Edip de competicion. Un yacht gaireben clandestin dins lo pòrt de Badagòbi ; una sex-tape originala e lo Turbo Brain per metre lo fòc a las estopas. Sens comptar çò qu'auretz evitat.
Florian VERNET (Besièrs, 19 d'abril de 1941) es un lingüista, pedagòg e escrivan occitan. Foguèt professor d'occitan a l'Universitat Pau Valèri de Montpelhièr abans de prendre la retirada en 2006. Es tanben un dels membres de l'Acadèmia Occitana-Consistòri del Gai Saber e a l'encòp del conselh lingüistic del Congrès Permanent de la Lenga Occitana.

Donner votre avis