Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Het bedenkelijke

Couverture du livre « Het bedenkelijke » de Stefan Hertmans aux éditions Boom Uitgevers Amsterdam
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

In Het bedenkelijke onderzoekt Stefan Hertmans het obscene in de cultuur. Fenomenen als peepshows en excessief filmgeweld tonen ons iets fundamenteels over de menselijke geest, dat in versluierde vorm ook in religie en moralisme voorkomt. De schijnbare openheid die onze wereld domineert, heeft... Voir plus

In Het bedenkelijke onderzoekt Stefan Hertmans het obscene in de cultuur. Fenomenen als peepshows en excessief filmgeweld tonen ons iets fundamenteels over de menselijke geest, dat in versluierde vorm ook in religie en moralisme voorkomt. De schijnbare openheid die onze wereld domineert, heeft dan ook iets obsceens, omdat het wezenlijke ons eigenlijk ontsnapt. Volgens Hertmans vinden we in deze obsceniteit de grondstructuur van de menselijke geest. Dat wat ons te denken geeft, wat het denken in gang zit, is zelf bedenkelijk en maakt ons denken twijfelachtig.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.