Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Een Kim Jong-Il productie

Couverture du livre « Een Kim Jong-Il productie » de Paul Fisher aux éditions Nieuw Amsterdam
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Propagandafilms wil Kim Jong-Il, dictator in wording, laten maken. In 1978 laat hij daartoe het gouden echtpaar van de Zuid-Koreaanse cinema ontvoeren. Actrice Choi Eun-Hee Choi zit vervolgens vijf jaar gevangen, onder redelijk luxe omstandigheden. Regisseur Shin Sang-Ok Shin echter, die... Voir plus

Propagandafilms wil Kim Jong-Il, dictator in wording, laten maken. In 1978 laat hij daartoe het gouden echtpaar van de Zuid-Koreaanse cinema ontvoeren. Actrice Choi Eun-Hee Choi zit vervolgens vijf jaar gevangen, onder redelijk luxe omstandigheden. Regisseur Shin Sang-Ok Shin echter, die twee keer probeert te ontsnappen, wordt gehersenspoeld en gemarteld. Als Shin er uiteindelijk mee instemt films voor Kim Jong-Il te maken, wordt hij herenigd met zijn vrouw. Gedurende drie jaar maken ze propagandafilms, terwijl ze ondertussen een ontsnapping plannen. In 1986 lukt het ze om in Wenen de Amerikaanse ambassade binnen te komen. Een Kim Jong-Il Productie is een fantastisch geschreven verhaal over een gesloten land op een beslissend moment in zijn geschiedenis. Waar wacht filmproducent Paul Fischer nog op om zijn eigen boek te verfilmen?

Donner votre avis