Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Een doodgewoon leven

Couverture du livre « Een doodgewoon leven » de Karel AŒApek aux éditions Wereldbibliotheek
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Een man, spoorwegbeambte van beroep, besluit de balans van zijn leven op te maken door zijn memoires te schrijven. Wanneer die voltooid zijn en hij ze overleest, vallen hem allerlei inconsequenties en onduidelijkheden op. Hij ontdekt tot zijn verbaing en wanhoop dat in zijn binnenste... Voir plus

Een man, spoorwegbeambte van beroep, besluit de balans van zijn leven op te maken door zijn memoires te schrijven. Wanneer die voltooid zijn en hij ze overleest, vallen hem allerlei inconsequenties en onduidelijkheden op. Hij ontdekt tot zijn verbaing en wanhoop dat in zijn binnenste verschillende personen hebben geleefd: een eenvoudige, ietwat pedante man, een eerzuchtige vent, een verwende hypochonder, een man met slechte neigingen, een romanticus. Zijn leven blijkt gecompliceerd te zijn geweest, vol tegenstrijdigheden, en heel anders te zijn verlopen dan hij zich bewust was. Zoals wellicht ieder leven. Karel Capek schrijft in een heel eigen, toegankelijke en boeiende stijl. Een doodgewoon leven getuigt van een grote kennis van de psychologie van de mens en is een klassieker van de wereldliteratuur.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.