Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

De wreedheid

Couverture du livre « De wreedheid » de Nicola Lagioia aux éditions Bezige Bij B.v., Uitgeverij De
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvemini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter... Voir plus

In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvemini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter plaatse, die zichzelf wijsmaakt dat hij alles voor zijn kinderen doet maar uiteindelijk alles en iedereen kapotmaakt. Alle betrokkenen zeggen dat het zelfmoord is, maar klopt dat wel? Wat had Clara te maken met de zaken van haar vader? En kan haar band met haar broers en zusje - met name met Michele, de schuwe, labiele, opstandige halfbroer - bij haar dood een beslissende rol hebben gespeeld? Tegen de achtergrond van de rijke buitenwijken in Bari ensceneert Nicola Lagioia met zijn oorspronkelijke beeldentaal het drama van een gezin dat tussen overdaad en ondergang balanceert. Zijn suggestieve stijl zuigt de lezer een labyrint in van emoties, geheimen en onthullingen: een confrontatie met verbijsterende wreedheid.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.