Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

De man die seks uitvond

Couverture du livre « De man die seks uitvond » de Jonathan Eig aux éditions Overamstel Uitgevers
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Het wordt de belangrijkste uitvinding van de twintigste eeuw genoemd. De uitvinding van de anticonceptiepil. De wetenschappelijke doorbraak was zo groots dat het resultaat simpelweg bekend staat als `de pil. De verstrekkende gevolgen zijn bekend: de uitvinding ontketende een seksuele revolutie,... Voir plus

Het wordt de belangrijkste uitvinding van de twintigste eeuw genoemd. De uitvinding van de anticonceptiepil. De wetenschappelijke doorbraak was zo groots dat het resultaat simpelweg bekend staat als `de pil. De verstrekkende gevolgen zijn bekend: de uitvinding ontketende een seksuele revolutie, betekende een omslag in de wereldwijde economie en veranderde de maatschappelijke status van de vrouw voorgoed. Met oog voor detail en met uitzonderlijke vertelkracht beschrijft Jonathan Eig het persoonlijke relaas van de vier hoofdpersonen achter de uitvinding van de pil. Over het oneindige doorzettingsvermogen van de eigenzinnige uitvinder Gregory Pincus en over het dilemma van zijn collega John Rock met zijn eigen geloof. Maar ook over de strijd voor geboortebeperking en vrouwenrechten, aangevoerd door de bijzondere vrouwen Katherine McCormick en Margaret Sanger. `I dont believe woman is superior to man and I dont believe that man is superior to woman. What I do think is that man and woman must have freedom and equality. I believe in love. gregory pincus Jonathan Eig is een The New York Times-bestsellerauteur. Hij werkt momenteel aan de biografie van Mohammed Ali.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.