Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Bizans

Couverture du livre « Bizans » de  aux éditions Epagine
Résumé:

Bizans: Yapilar, Meydanlar Yasamlar, Fransiz Ulusal Bilimsel Arastirma Merkezi'ne (CNRS) bagli olarak Istanbul Fransiz Anadolu Arastirmalari Enstitüsü'nde (IFEA) düzenlenen konferanslar dizisinin ürünü. Ocak 2004-Haziran 2007 tarihleri arasinda gerçeklestirilen bu konferanslar, konularinin... Voir plus

Bizans: Yapilar, Meydanlar Yasamlar, Fransiz Ulusal Bilimsel Arastirma Merkezi'ne (CNRS) bagli olarak Istanbul Fransiz Anadolu Arastirmalari Enstitüsü'nde (IFEA) düzenlenen konferanslar dizisinin ürünü. Ocak 2004-Haziran 2007 tarihleri arasinda gerçeklestirilen bu konferanslar, konularinin uzmani tarihçiler, arkeologlar, sanat tarihçileri tarafindan verildi. Jean Pierre Sodini/ Konstantinopolis, bir megapolün dogusu; Elisabeth Malamut/1. Aleksios Komnenos döneminde Konstantinopolis; Marie-France Auzépy/ Konstantinopolis'in Hipodromu; Alessandra Ricci/Bizans'ta kir sevgisi, Konstantinopolis'in Anadolu yakasindaki banliyösü; Pierre Chuvin/ Ayasofya yeniyken bazilikanin bezemeleri; Marie-France Auzépy/ Konstantinopolis'in siyasal ve dinsel yasaminda Ayasofya'nin yeri, Michel Kaplan/Büyük bir imparatorluk vakfi: Pantokrator (Zeyrek Camii); Catherine Jolivet-Lévy/ Hora Manastirinin (Kariye Camii) bezemeleri; Paul Magdalino/ Paleologoslar döneminde yasanan Bizans Rönesans'i: Theodoros Metohites ve Kariye Manastiri; Stefanos Yerasimos/ Kostantiniye kiliselerinden Istanbul camilerine bir degisimin tarihi; Brigitte Pitarakis/ Imparatorlugun mücevherleri ve Konstantinopolis'in kuyumculari; Nano Chadzidakis/ Konstantinopolis'in ikonalari; Michel Balivet/1391'de Ankara'da bir ilahiyat tartismasi: Haci Bayram Veli ve II. Manuel Paleologos; Véronique François/ Iyilesmek ve iblislerden korunmak: Konstantinopolis'ten Istanbul'a toprak kaplar; Marie-France Auzépy/ Konstantinopolis ve Araplar; Michel Balivet/ Konstantinopolis'te Türkler; Peter Schreiner/ Konstantinopolis'te seyyahlar ve rehberleri; Jean-Claude Cheynet/ Bizans mühürleri, bir toplumun görüntüleri; Christophe Giros/ Bizanslilar ve Savas; Nicole Thierry/ 10, Yüzyilda kral kiliseleri: Ahtamar, Ishan, Tokali.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.