Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Bitterballen

Couverture du livre « Bitterballen » de Claudia Roskam aux éditions Brave New Books
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

'Waarom heb je het mij niet gezegd'?'Wat, mam'? 'Dat ik dement ben'? K......'Hoe weet je dat'? 'Dat hebben ze mij hier gezegd'. 'Claudia, ik heb het nog zo gezegd, dat ik dan dood wil.Dan wil ik met jullie erbij sterven, dat heb ik gezegd'. 'Ja, dat weet ik, dat hebben we beloofd mam, dat heb ik... Voir plus

'Waarom heb je het mij niet gezegd'?'Wat, mam'? 'Dat ik dement ben'? K......'Hoe weet je dat'? 'Dat hebben ze mij hier gezegd'. 'Claudia, ik heb het nog zo gezegd, dat ik dan dood wil.Dan wil ik met jullie erbij sterven, dat heb ik gezegd'. 'Ja, dat weet ik, dat hebben we beloofd mam, dat heb ik beloofd'! Een euthanasieverklaring of een levenstestament is niets meer waard zodra iemand dement is. Wilsonbekwaam. Beslissingsonbevoegd, dat zijn dementen die in een gesloten inrichting verzeild zijn geraakt. Zo wordt het verteld aan de familie. Mijn moeder wilde dood als ze ons niet meer herkende, als ze volledig afhankelijk was en als er geen hoop meer was op verbetering. En wij, haar kinderen zouden daarvoor zorgen. Een verslag van de laatste twee maanden van het leven van een sterke vrouw, autobiografisch, verteld vanuit het perspectief van haar dochter. Claudia Roskam werkte als biologe, mondhygiëniste, docent, communicatieadviseur en tuinontwerpster. Ze schreef eerder Tuinontwerpen in de serie Puur Praktisch.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.