Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

Alsjeblieft! Dankjewel! Sorry...

Couverture du livre « Alsjeblieft! Dankjewel! Sorry... » de Johan Bonny aux éditions Terra - Lannoo, Uitgeverij
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Een open dialoog over relaties, opvoeding en gezin vanuit christelijk perspectief In september 2014 richtte bisschop Johan Bonny een opmerkelijke open brief aan het Vaticaan waarin hij pleitte voor een andere, meer eigentijdse houding van de Kerk in verband met o.a. homoseksualiteit,... Voir plus

Een open dialoog over relaties, opvoeding en gezin vanuit christelijk perspectief In september 2014 richtte bisschop Johan Bonny een opmerkelijke open brief aan het Vaticaan waarin hij pleitte voor een andere, meer eigentijdse houding van de Kerk in verband met o.a. homoseksualiteit, echtscheiding en ongehuwd samenwonen. Na de dubbele synode over het gezin en de tekst De Vreugde van de Liefde van paus Franciscus, zetten Johan Bonny, Roger Burggraeve en Ilse Van Halst het denkproces verder vanuit christelijk perspectief. Niet met de bedoeling om een nieuwe 'leer' te verkondigen, maar wel om samen met alle gelovigen de dialoog op gang te brengen over opvoeding, relatievormen, huwelijk, gezinsmodellen en gebroken  relaties. Pastoraal werk moet vandaag niet moraliseren, maar gericht zijn op het ideaal met een gastvrije openheid naar alle gelovigen.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.