Passionné(e) de lecture ? Inscrivez-vous gratuitement ou connectez-vous pour rejoindre la communauté et bénéficier de toutes les fonctionnalités du site !  

127 uur

Couverture du livre « 127 uur » de Aron Ralston aux éditions Overamstel Uitgevers
  • Nombre de pages : (-)
  • Collection : (-)
  • Genre : (-)
  • Thème : Non attribué
  • Prix littéraire(s) : (-)
Résumé:

Het verhaal ging de hele wereld over: een Amerikaanse avonturier was tijdens een eenzame bergtocht in de Grand Canyon klem komen te zitten onder een grote rots. Niemand wist waar hij was. Om zijn leven te redden moest hij ten slotte zijn rechterhand amputeren. Aron Ralston werd wereldberoemd met... Voir plus

Het verhaal ging de hele wereld over: een Amerikaanse avonturier was tijdens een eenzame bergtocht in de Grand Canyon klem komen te zitten onder een grote rots. Niemand wist waar hij was. Om zijn leven te redden moest hij ten slotte zijn rechterhand amputeren. Aron Ralston werd wereldberoemd met dit verhaal, maar niemand kon vermoeden wat het had betekend om met slechts een fles water en een scherp mes te overleven uit een uitzichtloze positie. In 127 uur vertelt Ralston in detail over deze bizarre en schokkende ervaring en hoe die zijn leven heeft veranderd. Wat doen vreselijke pijn en doodsangst met je? Wat voor instelling moet je hebben om je zelf te verminken? Hoe krijgt iemand zichzelf zover? Wat overkomt je als het allemaal toch nog goed afloopt? Hoe gaat een geharde sportman en berggids om met zulke verwarrende en onbekende emoties? Opmerkelijk eerlijk en confronterend vertelt Aron over zijn ongeluk en de nasleep ervan. Wanneer je werkelijk de dood onder ogen moet zien, blijken zich werelden voor je te openen. Het onmogelijke wordt mogelijk, de geest blijkt sterker dan de materie. Zijn beproeving heeft Aron Ralston zicht gegeven op een nieuwe en meer spirituele kant van zijn persoonlijkheid. 127 uur is het superspannende en indrukwekkende verhaal van die ontwikkeling.

Donner votre avis

Donnez votre avis sur ce livre

Pour donner votre avis vous devez vous identifier, ou vous inscrire si vous n'avez pas encore de compte.